maandag 14 mei 2012

Nieuwsbrief mei 2012 is uit!

De laatste Jiander goes Arctic nieuwsbrief (mei 2012) is uit: met o.a. €21.339 voor het Jianderfonds en een 5e plaats in het eindklassement voor Luc Nederlof en Gerben Peet.

zaterdag 28 januari 2012

5e plaats voor team "Jiander goes Arctic"

De Arctic Challenge Tour 2012 zit erop. Team Jiander goes Arctic heeft een nette 5e plaats bemachtigd in het eindklassement!

Luc Nederlof en Gerben Peet kijken terug op een mooie week met vele uitdagingen die overwonnen moesten worden, zoals de rij-omstandigheden op spek gladde wegen of het compleet overslaan van 2 nachten in één week...

Tijdens de dagetappe op woensdag hebben we als extra beproeving een rendier moeten ontwijken, dat is helaas niet gelukt. De crash heeft behoorlijke schade aan de auto veroorzaakt, maar gelukkig niet dusdanig dat we de challenge moesten afblazen.

Team #1 heeft haar Arctic Challenge deelname verbonden aan het Jianderfonds. Al vóór het richting de Noordkaap was de Arctic Challenge Tour een succes. Team Jiander goes Arctic vertrok uit Lichtenvoorde met een tussenstand van ongeveer €21.000 voor het lepraproject in Indara (India) van het Jianderfonds.

De eindstand wordt momenteel opgemaakt en wanneer e.e.a. definitief is, zullen wij u berichten! Daarnaast zijn wij ook al het gemaakte foto- en filmmateriaal aan het verzamelen en klaarmaken voor publicatie. Houdt de site dus in de gaten.

Op dit moment willen wij wel al iedereen die ons en/of ons initiatief voor het Jianderfonds gesteund heeft heel hartelijk bedanken. Jullie hebben ervoor gezorgd dat team Jiander goes Arctic een succes heeft kunnen maken van deze Challenge!

Overzicht checkpoints

Hieronder kun je in Google Maps de checkpoints zien waarop we hebben gereden.


View Larger Map

Notitie: de aangegeven route is de route die Google Maps berekend heeft en niet noodzakelijk de route die team Jiander goes Arctic gevolgd heeft.

Op lokatie "J" in Saariselkä hebben we drie dagen verbleven. Een impressie van het hotel in zomerse tijden:


Grotere kaart weergeven

Het hotel in Lübeck (lokatie "O") waar we 1 overnachting hebben gehad op de terugweg:











vrijdag 27 januari 2012

zondag 22 januari 2012

Finish in zicht..!

De heren moeten nog een een paar uurtjes op scherp, maar de finish komt steeds dichterbij...!
De eerstvolgende coordinaat vanuit Lubeck is Groningen; vanuit Groningen zullen ze om 13.07 uur vertrekken, dus als alles enigzins volgens planning verloopt komen ze rond drie uur aan in Lichtenvoorde:):).

donderdag 19 januari 2012

The Reindeer Story (in beelden)

Morgen vertrekken we weer vanuit Finland om zondag weer in Nederland te arriveren.

Een uitgebreider verslag volgt snel, maar hierbij vast een aantal foto's van ons "rendier incident":






woensdag 18 januari 2012

Niet geslaagd voor de elandproef...

Jammer genoeg mochten we hem niet meenemen. Was effe schrikken, maar gelukkig verder niets aan de hand. Maar natuurlijk wel jammer voort beestje zelf. Na enige tijd bleek dat auto toch nog doet en er eigenlijk niet veel aan mankeert, na vervangen van de koplamp dan, maar die hadden we gelukkig bij ons(wordt ik dadelijk nog handig...)! Kunnen het evenement gelukkig wel vervolgen. Autoruit wordt morgen gekeken of ie gerepareerd of vervangen kan worden. 

Niet geslaagd voor de elandproef dus...;)

Maak je weer eens wat mee he. Na een kangoeroe in australie nu een eland in finland.

Groeten luc en gerben.





Verstuurd vanaf mijn iPhone

Ze gaan zo weer rijden...!

De schade lijkt mee te vallen en de 'lokale ANWB' is afgebeld; ze zullen zo hun reis richting hotel weer vervolgen.
Vanavond bij het hotel wordt bekeken of de airbag vervangen kan worden en er een algehele check van de auto wordt gedaan (een minimaal vereiste om weer rijdend richting Nederland te kunnen, red.).
 

Oeps...

Gelukkig gaat het met Luc en Gerben goed, maar bij deze even een update dat ze zojuist een rendier voor de auto hebben gekregen. Zelf gelukkig ongedeerd, er zit een flinke barst in de ruit en de airbags zijn uitgegaan. Het rendier was gewond en is door een lokal die voorbij kwam en zelf rendieren houdt afgemaakt. Team 4 is ter plekke, samen wordt gekeken naar het 'hoe wie wat waar' mbt reparatie en het vervolg richting hotel.
Meer informatie volgt nog, maar bij deze in ieder geval even een update.

On top of the world: Noordkaap en rendieren

Vandaag een schitterende etappe richting Noordkaap: de mannen zijn momenteel op de terugweg en hebben tot nu toe geen letterlijke uitglijders gemaakt (hopelijk houden ze dat zo, toi toi toi!). Ze zijn bijna bij de 4e coordinaat gearriveerd; helaas nog geen tussentijden maar we wachten vol spanning af.
 
Ook de eerste rendieren zijn gespot en vanuit de Tulafjorden kwam zelfs de Noordkaap in zicht.
On top of the world, enjoy!

dinsdag 17 januari 2012

Gerben en Luc (3e plaats na 1e etappe!) vermaken zich goed

Gerben en Luc hebben de 1e etappe succesvol afgerond: met een non-stop rit van 32 uur zijn ze aangekomen in Noord-Finland staan ze na de 1e etappe op de 3e plaats!
 
Vandaag een welverdiende 'rustdag' met leuke snoepactiviteiten zoals een husky-tocht en sneeuwscooter rijden... Het is wel duidelijk dat de heren zich daar prima vermaken..!
 
Morgen gaan ze weer serieus aan de bak en staat er een dagetappe richting de Noordkaap eo op het programma. De eerste coordinaten (N 69,69585 O 29,37698 ) zijn inmiddels binnen en leiden naar het plaatsje Neiden.
 
Mannen, ga zo door!

zaterdag 14 januari 2012

Volg onze rit naar de noordkaap voor het Jianderfonds

De voorbereidingen zitten erop, morgen is het zover! Op zondag 15 januari 2012 vertrekken Luc Nederlof en Gerben Peet om 14:04 uur richting de noordpoolcirkel.



Komt u ook naar de start?
De start van de Arctic Challenge Tour 2012 vindt plaats bij Roemaat Transport in Lichtenvoorde (Albert Schweitzerstraat 19). Vanaf 12 uur 's middags is de vertrekhal toegankelijk voor het publiek. Maak kennis met de deelnemers en neem een kijkje in de auto's!

Om 14:00 uur wordt het startsein gegeven en vertrekt het eerste team. Iedere minuut daarna vertrekt een volgend team. Team Jiander goes Arctic heeft startnummer 5 en zal om 14:04 uur wegrijden. Komt dat zien!

Uiteraard kunnen we alle support gebruiken, dus graag zien wij u bij de start! Een week later (22-01-2012) hopen we als eerste weer aan te komen op De Markt in Lichtenvoorde.


Volg onze belevenissen
Wilt u onze belevenissen tijden deze spannende reis volgen? Wij houden u graag op de hoogte via Twitter, onze website en Facebook. Volg ons via:

Gerben en Luc zullen proberen tijdens de tocht zoveel mogelijk informatie te verschaffen over de hele belevenis, houdt hen dus goed in de gaten! Heb je een vraag of bericht voor Luc en Gerben, stuur deze dan via Twitter, Facebook of de website.



Steun het goede doel
U kunt nog steeds helpen het lepraziekenhuis in Indara op te knappen! Dat kan door supporter te worden van het team Jiander goes Arctic.
Op de volgende webpagina vindt alle informatie over hoe u kunt doneren: http://jiandergoesarctic.blogspot.com/p/supporters.html. Uw naam wordt dan desgewenst vermeld op www.jiandergoesarctic.com.
Uw volledige donatie komt ten goede van het Jianderfonds.

Het weer in Lapland

Deze barre omstandigheden staan ons te wachten:


En op de weg ziet het er zo uit (webcam): http://alk.tiehallinto.fi/alk/kelikamerat/kamera-C1451501.html.

Almost ready for take off... tommorrow's D-day!

donderdag 12 januari 2012

Eerste kiekjes van onze auto...

De auto is deze week bestickerd. Een eerste impressie tijdens een regenachtige dag.



Nice!!! :-)

woensdag 11 januari 2012

Volg de teams live tijdens de Arctic Challenge Tour

Op zondag 15 januari 2012 start de Arctic Challenge Tour voor team Jiander goes Arctic om 14:04 uur bij Roemaat in Lichtenvoorde.

Vanaf het vertrek zijn alle teams live te volgen op de volgende website van Europetrack: http://arctic.europetrack.eu/.


We hebben ook in het menu aan de rechterkant een directe link naar deze site geplaatst onder de naam "Follow the Arctic Challenge Live!"

Veilingopbrengst per item

Zoals reeds eerder bericht heeft de veiling voor het Jianderfonds meer dan €3000 opgebracht. Een fantastisch resultaat!

In het onderstaande overzicht vindt u de opbrengst per item:


Wij willen in het bijzonder de volgende personen hartelijk danken voor hun sponsoring via aanschaf van een artikel en/of het mede mogelijk maken van de veiling:

Henk van Braak, Kevin Jacobs, Ralph en Tamara Nederlof, Patrick Thijssen en Helen Siers, Cees van Essen, Tom Boland, Dick en Lidy Pardijs, Patrick Aaldering en Mirjam Groot Wassink, Jan Willem Lammers, Luc en Frederike Nederlof, Gerben Peet en Myrna Wolters, Joke en Martin Nederlof, Anjo Joldersma, Ard Esselink, Injo Hoftijzer, Mark Keuper, Ruth Nederlof, Inge van Braak, Marijke Wolters, Jerry van der Ven

dinsdag 10 januari 2012

Totaal opbrengst veiling meer dan €3000,- en ORS-scoop actie GGD: €1353,-

Het echte aftellen tot het beginnen van de arctic-challenge tour is begonnen; de laatste puntjes rondom sponsoring en voorbereidingen worden op de zogenaamde 'i' gezet.

De veiling is inmiddels gesloten: al met al hebben de artikelen meer dan €3000 euro opgebracht. Aanbieders en bieders; hartelijk dank voor het mogelijkmaken van dit succesvolle resultaat.
Ook de ORS scoop-actie van de GGD ism Care Plus Tropenzorg is afgelopen; de opbrengst hiervan is 1353,- euro.

Zin om een kijkje te nemen bij de start van de Arctic Challenge en Luc en Gerben uit te zwaaien? Wees welkom; kijk voor meer info op de site www.arctic-challenge.nl.

vrijdag 6 januari 2012

De veiling sluit op 8 januari!

Op 8 januari a.s. sluit de veiling van Jiander goes Arctic! De opbrengst van de veiling komt ten goede van de renovatie van het lepraziekenhuis in Indara, India. Dit is een project van het Jianderfonds.

Maak nu nog kans de gelukkige eigenaar te worden van vele nuttige en leuke items. Daarmee draag je ook bij aan het project.


Klik op de bovenstaande afbeelding of de link om naar de veiling te gaan en plaats doe een bod!